Carl Malmsten grundade under sin långa aktiva tid ett antal olika stiftelser som blev huvudmän för hans kursverksamhet och skolor.

Några av stiftelserna är än idag aktiva, Stiftelsen Capellagården och Stiftelsen Carl Malmstens Verkstadsskola, numera Carl Malmstens Hantverksstiftelse. Stiftelsen Capellagården är arvtagare till Stiftelsen Nyckelviksskolan som grundades för att förverkliga det aldrig genomförda skolprojektet vid Stora Nyckelviken i Nacka. Capellagården är sedan 1960 huvudman för en mångsidig och konstnärligt meriterande utbildning på Öland.

Vid millenieskiftet blev Linköpings Universitet huvudman för Carl Malmstens internationellt kända hantverksutbildning i Stockholm, en utbildning för formgivare och hantverkare inom möbelsnickeri, möbeltapetsering, möbelrenovering och gitarrbyggeri. De två sistnämnda är idag nedlagda.

Styrelsen för stiftelsen som tidigare var huvudman för utbildningen i Stockholm antog år 2000 ändrade stadgar och verksamhet och i samband därmed ändrades namnet till Carl Malmstens Hantverksstiftelse. 

Den numera akademiska utbildningen bedrivs på Lidingö under namnet Malmstens, Linköpings Universitet.

Stipendium Stiftelsen Siv & Carl Malmstens Minne

läs mer